Organizatori objavili novosti za Svjetski dan mladih u Krakówu

Foto: laudato.hr

Voditelj liturgijskog slavlja pape Franje, mons. Guido Marini, istaknuo je kako će misa SDM-a s papom Franjom biti slavljena na latinskom jeziku, a propovijedi će biti izgovorene na talijanskom.
Naglasio je kako će liturgija imati dijelove iz grčke katoličke Crkve zbog velikog broja hodočasnika iz tog područja.
Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako će osiguranje raspolagati s 20 tisuća policajaca, 2400 vatrogasaca, 1500 graničnih policajaca i 800 članova iz vladina Ureda za zaštitu. Također su istaknuli kako će 400 poljskih i 350 stranih vojnika sudjelovat kao hodočasnici na događanjima.
Mons. Guido Marini potvrdio je kako je završena izgradnja pozornica u parku Blonia i na Campus-u Misericoria gdje će papa Franjo predvoditi bdijenje i misu poslanja.
Istaknuo je kako je slika Milosrdnog Isusa u središtu oba oltara, a s lijeve strane su slike svetog Ivana Pavla II. i svete Faustine Kowalske.
Napomenuo je kako je na lijevoj strani postavljen križ, a kamen od kojeg je izgrađen oltar isti je kao i onaj koji je korišten za posljednji apostolski posjet Poljskoj svetog Ivana Pavla II. 2002. godine te pape Benedikta XVI. za njegova apostolskog posjeta 2006. godine.
Priopćio je kao će Papa Franjo, 30. srpnja posjetit svetište Božjeg Milosrđa i tako postati prvi vrhovni poglavar koji će ispovijedati na tom mjestu te ispovijedati petero mladih na talijanskom, španjolskom i francuskom jeziku.
– Na Campusu Misiericordia, 30. srpnja će se slaviti molitveno bdijenje i završna misa poslanja s papom Franjom – kazao je mons. Guido Marini te pojasnio kako su izgrađena dva djela milosrđa kao simbol na godinu Milosrđa.

Izvor: Crkva na kamenu/laudato.hr