U Pakistanu 11 kršćanskih tv kanala proglašeno ilegalnima

Foto: pixabay.com

Pakistanska agencija za regulaciju elektroničkih medija nedavno je 11 kršćanskih televizijskih kanala, na urdu jeziku, proglasila ilegalnim.

Kako doznaje agencija Fides ovim je naredbom pogođeno 11 kabelskih i internetskih televizijskih kanala, od kojih 10 vode protestanti, a jedan katolici.

– Svi glavni regionalni upravitelji pozvani su učiniti nužne korake kako bi na svojem području odmah zaustavili ilegalno emitiranje – stoji u naredbi.

Otac Mushtaq Anjum, pakistanski kamilijanac, koji se zanima za komunikacije i medije, izjavio je za Fides da se u Pakistanu naviještanje Radosne vijesti smatra ilegalnim.
– Posljednjih nekoliko godina kršćanske zajednice su uložile mnogo truda da organiziraju televizijske mreže, bilo kabelske bilo internetske, kako bi se obratili kršćanima i govorili im o vjeri. Za kršćane nema mjesta na javnim televizijskim kanalima. Želimo razumjeti zašto je ovih jedanaest kanala proglašeno ilegalnima. Ovo je novi diskriminacijski zakon koji pogađa nemuslimane – smatra otac Anjum.

Zahtijevamo intervenciju kršćanskog saveznog ministra Kamrana Michaela, kazao je kamilijanac, jer je riječ o stvarnom napadu na slobodu prakticiranja vjere.

To je ujedno napad na viziju utemeljitelja Pakistana, Muhammada Ali Jinaha, koji je zamišljao slobodno društvo, a ne islamsku državu.

Otac Mushtaq Anjum upozorava kako se prema vjerskim manjinama nastavlja ophoditi kao prema građanima drugog reda te poziva pakistansku vladu da zaustavi ove čine zastrašivanja i dotičnu zabranu ukine.

Izvor: Crkva na kamenu/Laudato.hr