Poziv Caritasa BiH

Pomozimo stanovništvu Ukrajine!

Foto: KTA

Tijekom zadnjih desetak godina i do nas u Bosni i Hercegovini, koji smo doživjeli sve moguće strahote rata, stizale su vijesti iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine. Brojni dobročinitelji, poglavito iz Europe, slali su svoju humanitarnu pomoć i preko Caritasa kako bi se tijekom minuloga vremena pomoglo čovjeku u nevolji.

U četvrtak, 24. veljače 2022. stigle su nove vijesti kako je sve prostore Ukrajine zahvatio novi rat napadom ruske vojske. Rat nikome nije donio ništa dobro, nego iza sebe ostavlja poginule, ranjene, razaranja obiteljskih domova i infrastrukture, progonstvo i izbjeglištvo i brojne suze u ljudskim očima. Svi mi u Bosni i Hercegovini osjetili smo i doživjeli sve strahote rata, a do današnjeg dana osjećamo sve njegove posljedice.

Nadaleko je poznata širina srca i darežljivost bosanskohercegovačkog čovjeka, a koja i danas poziva i potiče sve nas na nesebično darivanje i pružanje konkretne pomoći stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine. Tijekom minulih desetljeća, posebno tijekom rata pa sve do današnjeg dana, svi smo osjetili što je Caritas učinio u našoj ovozemaljskoj domovini Bosni i Hercegovini, bez obzira na našu vjersku i nacionalnu pripadnost. Imajmo povjerenje u Caritas i pomozimo bližnjega u nevolji u ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Pozivom na jedinstveni broj triju bh operatera 17764 donirate 2,00 KM!

Svoj dar uputite izravno preko Caritasa Bosne i Hercegovine:

Caritas Bosne i Hercegovine
UniCredit Bank d.d. Mostar

KM: Transakcijski račun: 338 320 22007 22429
Devizni račun: IBAN BA39 338 060 48937 86133
SWIFT CODE: UNCRBA 22

Navesti naznaku: Za Ukrajinu!

Iskrena zahvala svim nesebičnim darovateljima i neka Vas dobri Bog blagoslovi!
Caritas Bosne i Hercegovine

Izvor: Crkva na kamenu/ KTA