U Seulu zaređeno 16 svećenika i 25 đakona

Foto: HKM

Nadbiskup Peter Chung Soon-taek iz Seula nedavno je zaredio 16 novih svećenika i 25 novih đakona za nadbiskupiju koja će biti domaćin Svjetskog dana mladih 2027. u Južnoj Koreji. S ovim ređenjima, broj svećenika u glavnoj južnokorejskoj nadbiskupiji porastao je s 969 na 985, a s novim đakonima taj bi se broj popeo na 1010.
Vijest objavljena na web stranici nadbiskupije Seoul navodi da su se ređenja održala 1. i 2. veljače u katedrali Myeongdong, a oba je predvodio nadbiskup Chung, donosi CNA. Od zaređenih đakona, njih 21 formaciju je završilo u u Nadbiskupskom sjemeništu, jedan u Redemptoris Mater, jedan đakon pripada Misionarima Riječi, a dvojica su dominikanci. „Kao svećenik koji je Božje oruđe, možda će biti trenutaka u životu kada lutate i posrćete zbog vanjskih i unutarnjih iskušenja, ali s Bogom ćemo sve nadvladati”, rekao je đakon Hwang Jun-ho.
U Južnoj Koreji, zemlji od 52,6 milijuna stanovnika u kojoj se većina izjašnjava kao ateistima, katolici predstavljaju oko 11% stanovništva. Prema vatikanskoj novinskoj agenciji Fides, u zemlji ima više od 5700 svećenika i 1784 župe.

Izvor: Crkva na kamenu/HKM