Uskrsna čestitka sa Salomonskih otoka

Foto: milosrdnice.hr

Javila se za Uskrs misionarka sestra Ruža sa Salomonskih Otoka, s kraja svijeta, iz biskupije Auki koja ima oko 160.000 vjernika, od toga 47.000 katolika, 11 župa, 20 biskupijskih svećenika, 3 redovnička, 20 bogoslova, 24 brata redovnika, 20 redovnica.
A o ostalom će ona: 

Preuzvišeni oče biskupe Ratko!
I ova korizma prođe i evo nas u Vazmenom Trodnevlju i slavlju Uskrsa…. Meni se čini da korizma nikada nije prošla tako brzo. Možda nije bilo dovoljno žrtve i odricanja pa proletje kao i svi drugi dani.

Misli mi se vraćaju na početak korizme i Čistu srijedu. Hvala što ste taj dan zajedno sa svećenicima bili blizu nama misionarima kako kroz molitvu tako i kroz odricanje i dar za pomoć misionarima.

Naša je biskupija na Salomonskim Otocima još uvijek u iščekivanju i molitvama da nam Bog daruje pastira po svom srcu. Biskupija je bez biskupa i pod upravom Administratora skoro dvije godine, otkako je biskup Cristopher Cardone imenovan nadbiskupom u susjednoj nadbiskupiji Honiari, i svećenici se doista bore s poteškoćama kako duhovnim tako i materijalnim.

Svaki odlazak na svećeničke susrete iziskuje velike materijalne troškove. Iz udaljenih župa moraju izdvojiti samo za gorivo gotovo dvomjesečno primanje. I k tomu još ako je nemirno more kako bijaše za ovaj korizmeni susret donosi sa sobom još i opasnost od putovanja u malim motornim čamcima. Svećenici iz četiri župe na jugu Otoka najudaljeniji su od biskupije. Pa ipak lijepo je osjetiti tu radost zajedništva. Prolazeći ispred naše kuće uvijek se rado svrate na čaj i koji kolačić. Nastojimo biti potpora jedni drugima duhovna ali i materijalna ako nam je koji put moguće barem u misnom ruhu ili kakvu prilogu za susrete mladih i djece.

Jedan mi je svećenik ovako napisao uskrsnu čestitku: “Draga sestro, hvala za pošiljku koju ste poslali prošli tjedan. Moji župljani bi vam htjeli zahvaliti za dar pa sam im rekao da ćemo moliti za vas kroz Sveto Trodnevlje. Hvala od srca i neka vas Bog blagoslovi!”

Hvala dragom Bogu za dobrotu i veliko srce svih onih koji svojom molitvom i odricanjem prate život i rad nas misionara. Neka Gospodin ispuni njihova srca obiljem uskrsne radosti.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!
Uz srdačne pozdrave sa Salomonskih Otoka,

s. M. Ruža Raič

Izvor: Crkva na kamenu