Vjernicima rečeno da moraju “moliti u tišini” kako ne bi ometali afričke migrante

Foto: http://www.reuters.com/

Vjernici u crkvi svetoga Ante u Ventimigliiu bili su iznenađeni kada su volonteri iz Caritasa od njih zatražili da više ne mole krunicu naglas; umjesto toga bi trebali moliti u tišini iz poštovanja prema migrantima koji tamo žive.

Caritas je katolička dobrotvorna ustanova, a veliki dio svojih sredstava troši na olakšavanje masovne migracije u Europu; organizacija se može pohvaliti i svojim doprinosom i utjecajem na politiku “azila” u Europskoj uniji (EU). Samo u Ventimigliu Caritas distribuira 600 obroka dnevno za migrante.

Nakon što je jedna župljanka zatražila da se migranti premjeste u drugu crkvu, kako bi se moglo po običaju moliti krunicu, župnik don Rito se pojavio i na zaprepaštenje vjernika, odveo župljane na drugu lokaciju.

Sjeverni talijanski grad od 55.000 stanovnika je u zadnje vrijeme preplavljen migrantima. Više od 50 Afrikanaca uđe u malo mjestu u Ventimigliu svaki dan, u nadi da će od tamo moći prijeći u Francusku, a gradonačelnik Enrico Ioculano opisuje stanje kao “neodrživo”.

Osim toga, u posljednjih nekoliko dana na desetke migranata u gradu je moralo biti cijepljeno zbog izbijanja kozica među migrantima iz crkve sv. Ante.

Breitbart London je već u nekoliko navrata izvještavao o crkvama diljem Europe gdje migranti smještani u crkvene zgrade i prostore za liturgiju  imaju prednost pred kršćanskim bogoslužjem. U Njemačkoj je na primjer, jedna evanđeoska crkva izbacila klupe, oltar i propovjedaonicu sa svim simbolima kršćanstva kada su ugostili nove migrante – sve kako bi osjetili “dobrodošlicu u svoj novi dom”.

Izvor: Crkva na kamenu/http://www.troplet.ba/