Papa pred stotinjak sudaca potpisao deklaraciju protiv trgovine ljudima

Papa Franjo je u petak pred stotinjak sudaca iz cijeloga svijeta okupljenih u Vatikanu potpisao deklaraciju kojom se podržava borba protiv organiziranoga kriminala i trgovine ljudima, ocijenjenih zločinima protiv čovječnosti.

“Ta trgovina koja zahvaća 40 milijuna muškaraca, žena i djece diljem svijeta moraju svi vjerski, politički i društveni vođe nazvati zločinima protiv čovječnosti, a nacionalni i međunarodni zakoni ih moraju sankcionirati kao takve”, rekao je Papa.

“Nisu prihvatljive fatalističke izreke koje navode da trgovina ljudima poput prostitucije postoji od početka svijeta”, naglasio je Papa.

On je podržao suce i tužitelje koji moraju biti slobodni od pritisaka vlada i privatnih institucija i od struktura grijeha, dodao je i spomenuo prijetnje organiziranog kriminala.

U finalnoj deklaraciji skupa Papinske akademije društvenih znanosti koju u subotu trebaju usvojiti sudionici skupa su trgovina ljudima, prisilni radi, prostitucija, trgovina organima i organizirani kriminal definirani kao zločini protiv čovječnosti.

 

Izvor: Crkva na kamenu/Narod.hr