Zbor iz Čerina na Uskrsfestu

Foto: Frama Čerin

ČERIN – Među izabranim sudionicima Uskrsfesta 2016., najstarijega festivala popularne kršćanske glazbe, koji će se održati 3. travnja u Zagrebu, našao se i jedan zbor iz Hercegovine – Frama Čerin. Ovaj zbor osnovan je u veljači 1997., u istoimenoj župi, čiji pjevači svojim pjevanjem uzveličavaju misna slavlja u župnoj zajednici i šire. U listopadu 2015. nastupili su na XVIII. Framafestu u Mostaru s pjesmom s nazivom “Samo jedan tren”. Skupini od 10 članova koji su nastupili na Framafestu pridružila su se još dva člana, te će u tom sastavu nastupiti na Uskrsfestu.

Od prijavljenih 39 skladbi za natječaj odabrano je njih 15. Izvođači dolaze iz 13 mjesta, od toga 10 iz Hrvatske, dvoje iz BiH: Čerin i Žepče i jedan iz Den Haaga iz Nizozemske. Od 15 izvođača njih čak osmero su debitanti što znači da im je ovo prvi nastup na Uskrsfestu, premda su neki od njih na duhovnoj sceni prisutni već dugi niz godina.

Tekst i glazbu pjesme “Sigurno je srce moje” koju će izvesti Frama Čerin potpisuje fra Marin Karačić, a aranžman prof. Katja Krolo-Šarac.

Vježbajući pod vodstvom fra Tihomira Bazine, koji je na službi u ovoj župi, i prof. Katje Krolo-Šarac, te uz veliku podršku župnika fra Daria Dodiga i svojih župljana potrudit će se ostvariti što bolje rezultate. Neka im je sretno!

Izvor: Crkva na kamenu