Hrvatski strah od četničke družine

Foto: narod.hr

Ne mogu nas Srbi toliko izvrijeđati koliko smo mi u stanju odšutjeti njihove uvrede. To je jedini zaključak koji se nadaje nakon nove Dačićeve salve nevjerojatnih optužbi o fašizmu u Hrvatskoj, optužbi koje, osim njega, redovito iznose i drugi najviši srbijanski predstavnici, u nedavnoj povijesti poznatiji kao zakleti, uvjereni, te u ratu dokazani predstavnici velikosrpske politike: predsjednik srpske države, šef srpske vlade i ministar vanjskih poslova.

Ne zna se tko je bio veći velikosrbin u zadnjem ratu i bojim se poredati ih po nekom nizu da ne pogriješim redoslijed i tako ne umanjim njihove pojedinačne četničke angažmane.

Neviđeni bezobrazluk

I ta četnička družina, od koje su današnji predsjednik srpske države, baš kao i današnji šef Vlade, bili u ratu desna ruka Vojislavu Šešelju i, da stvar bude gora, osobno su ratovali po Hrvatskoj za granicu Karlovac – Karlobag – Virovitica, dok je današnji ministar vanjskih poslova Dačić bio miljenik, poslušnik, nota bene glasnogovornik Slobodana Miloševića, danas moralizira Hrvatskoj, a Hrvatska uporno šuti na te uvrede!

Ne zna se što više iritira. Njihov neviđeni bezobrazluk ili naša podjednako nevjerojatna sakatost, usukanost, kompromiserstvo i neki arhetipski strah od prozivanja Beograda. Zadnji put nas je prije par dana prozvao Ivica Dačić, srbijanski ministar vanjskih poslova, tvrdeći da se u Hrvatskoj rehabilitira fašizam i ustaštvo, te da kod nas vlada politika da biti dobar Hrvat znači biti protiv Srbije.

I sad pogledajte ironiju sudbine: Hrvatskoj na tobožnjoj rehabilitaciji fašizma, što je uistinu notorna laž, prigovara vlast koja je sudski rehabilitirala Dražu Mihailovića, te vlast za čijeg mandata uz njihovu svesrdnu pomoć upravo traje proces rehabilitacije generala Milana Nedića, koji je prvi Hitleru dojavio da je Srbija zahvaljujući njegovim naporima “jugenfrei”, još i prije velikih ratnih operacija u Drugom svjetskom ratu.

Aktualna srpska vlast, koju čine ponosni četnički vojvoda Nikolić i ništa manje ponosni velikosrbin Vučić, čiji ratni govor na okupiranim hrvatskim teritorijima za vrijeme srpske agresije možete uredno slušati na YouTubeu, danas Hrvatsku prozivaju zbog fašizma! I to Hrvatsku Andreja Plenkovića, Bože Petrova i Kolinde Grabar Kitarović!

Tihomir Dujmović

Kolumnu u cijelosti možete pročitati u Slobodnoj Dalmaciji.

Izvor: Crkva na kamenu